Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Somon cu legume la grătar – un pește ceva mai sofisticat

Aa e vara oltenească: se iau de toate din grădină, dovlecei, ardei care mai de care coloraţi, se pun pe grătar şi gata masa. A nu se uita două medalioane mândre de somon, cu iz de Dunăre pescărească. Legumele să fie ca nişte mândre timide, dovleceii gingaşi şi cuminţi iar ardeii coloraţi şi cu obraji roşii ruşinoşi.

Fiind o reţetă pentru mofturoşii cu pretenţii occidentale, sperăm că îi mulţumim dacă îi împăcăm la final cu o bere blondă răcită în fântână.

Ingrediente:

2 medalioane somon, 2 dovlăcei mici, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, salată verde, ceapă, 8-10 ciupercuțe, ulei de măsline, lămâie, sare, piper.

Mod de pregătire:

Se spală somonul, se condimentează cu sare şi piper şi se aşează într-o tigaie stropită cu ulei de măsline. După 8-10 minute se întoarce somonul şi se pregătesc legumele. Se taie fâşii ardeii şi dovleceii curăţaţi, ceapa, se pregătesc și ciupercuțele, se condimentează, după care se aşează pe grătarul încins.

Când sunt gata, somonul se aşează pe un pat de salată verde alături de legumele la grătar, se stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se serveşte cât preparatele sunt calde. Poftă bună!

Produse asemănătoare

Gulaș de pește - un preparat  special, uşor de gătit
Gulaș de pește - un preparat special, uşor de gătit
Gulaşul este un preparat uşor de gătit, binecunoscut atât de bucătarii experimentați, cât și de cei amatori.
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Poveştile despre borşul de peşte din Deltă circulă ca legendele despre gulaşul unguresc.
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.
Saramură de crap – cel mai renumit preparat  pescăresc
Saramură de crap – cel mai renumit preparat pescăresc
Născută pe malul Dunării, pe vremea haiducilor Calafatului, saramura de peşte, de carne coaptă pe sare are o savoare şi o frăgezime specială.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Aromata zacuscă de peşte cu ciuperci merge făcută cu orice ciupearcă cu pălărie mare, urechiuși, pâinițe, hribi, merg și cele de pădure, ghebe, râșcovi, zgârciogi, hulubițe, vinețici, gălbiori, crăițe, sau mânătărci.
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Un produs din peşte proaspăt, gustos, cremos și răcoritor.
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.
Batog de sturion afumat
Batog de sturion afumat
Delicatese pescărești

Newsletter