Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Mititei pescărești

Iubitorii peştelui o fac cum o dreg şi la orice blidă de mâncare, apare şi o variantă cu peşte. Ocazie ivită şi pentru micii atât de iubiţi, degustaţi şi răs-degustaţi de românii noştri patrioţi la toate sărbătorile cu fast. Prin urmare, mititeii se fac la fel, dar cu peştele mării. În rest, reţeta este aceeaşi, un pic de ceapă, câţiva căţei de usturoi, ba chiar gustul vinului alb e acelaşi.

Pe Dunăre şi în Deltă, mititeii se fac de obicei din fileuri de peşte cu oase fine, cam din orice mustăcios care mişună în mlaştină.

Ingrediente:

500 grame peşte alb, 1 ceapă, 2 linguri pesmet, 2 căţei usturoi, pătrunjel, 1 ardei iute, lămâie, sare, piper.

Mod de pregătire:

Feliile de peşte se toacă mărunt şi se condimentează cu sare. Se adaugă la compoziţie ceapa, usturoiul, mirodeniile şi pesmetul şi se amestecă bine. Se adaugă un vârf de ulei, sare şi piper, după care se lasă la rece aproximativ 60 de minute.

Apoi se pregăteşte un platou şi cu mâinile puţin umede, se fac micii potriviţi din compoziţia de peşte. Se ung cu ulei şi se lasă pe grătar. Poftă bună!

Produse asemănătoare

Gulaș de pește - un preparat  special, uşor de gătit
Gulaș de pește - un preparat special, uşor de gătit
Gulaşul este un preparat uşor de gătit, binecunoscut atât de bucătarii experimentați, cât și de cei amatori.
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Poveştile despre borşul de peşte din Deltă circulă ca legendele despre gulaşul unguresc.
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.
Saramură de crap – cel mai renumit preparat  pescăresc
Saramură de crap – cel mai renumit preparat pescăresc
Născută pe malul Dunării, pe vremea haiducilor Calafatului, saramura de peşte, de carne coaptă pe sare are o savoare şi o frăgezime specială.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Borș de pește – adevărata ciorbă din pește
Poveştile despre borşul de peşte din Deltă circulă ca legendele despre gulaşul unguresc.
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Novacul este cel mai grăsan peşte din crescătorie, pentru că acolo îi este dat viteazului să crească.
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Alături de împrumutatele “chiuşchi” de la vecinii bulgari şi de verdeaţa dintre stufuri, saramura de păstrăv este o mâncare românească plină de arome şi culoare, ce îmbracă de minune haina iernii.
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Un preparat cu origini greceşti, salata de peşte cu măsline este o alternativă de prânz pentru orice anotimp, fie toamnă fie vară.

Newsletter