Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Un produs din peşte proaspăt, gustos, cremos și răcoritor.
Papricaș din pește – un produs pescăresc de la Dunăre
Papricaș din pește – un produs pescăresc de la Dunăre
O combinaţie între găluştile gulaşului tradiţional şi musai multă carne de peşte duce la un papricaş din peşte bun de-ţi lingi fiecare deget.
Mititei pescărești
Mititei pescărești
Iubitorii peştelui o fac cum o dreg şi la orice blidă de mâncare, apare şi o variantă cu peşte. Ocazie ivită şi pentru micii atât de iubiţi, degustaţi şi răs-degustaţi de românii noştri patrioţi la toate sărbătorile cu fast.
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Aromata zacuscă de peşte cu ciuperci merge făcută cu orice ciupearcă cu pălărie mare, urechiuși, pâinițe, hribi, merg și cele de pădure, ghebe, râșcovi, zgârciogi, hulubițe, vinețici, gălbiori, crăițe, sau mânătărci.

Newsletter