Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Alături de împrumutatele “chiuşchi” de la vecinii bulgari şi de verdeaţa dintre stufuri, saramura de păstrăv este o mâncare românească plină de arome şi culoare, ce îmbracă de minune haina iernii.
Papricaș din pește – un produs pescăresc de la Dunăre
Papricaș din pește – un produs pescăresc de la Dunăre
O combinaţie între găluştile gulaşului tradiţional şi musai multă carne de peşte duce la un papricaş din peşte bun de-ţi lingi fiecare deget.
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
O delicatesă bine cunoscută de gurmanzi, atât pe Dunăre, cât şi în Deltă, chifteluţele de peşte se fac din fileuri de peşte, cele mai bune fiind cele din carnea albă fără multa grasime.

Newsletter