Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Soră fidelă cu zacusca de peşte, pasta pescărească se mănâncă des în Deltă, vara şi iarna, ziua şi noaptea, cu nevastă sau fără.
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
O delicatesă bine cunoscută de gurmanzi, atât pe Dunăre, cât şi în Deltă, chifteluţele de peşte se fac din fileuri de peşte, cele mai bune fiind cele din carnea albă fără multa grasime.
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Un preparat cu origini greceşti, salata de peşte cu măsline este o alternativă de prânz pentru orice anotimp, fie toamnă fie vară.
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Pescarii adevărați, dacă nu erau prea obosiţi, mai făceau şi afumătură de peşte, aşa cum e tradiţia, în crengi de brad strânse direct de ei.

Newsletter