Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.
Pagina 1 din 2.
1 2 »
Gulaș de pește - un preparat  special, uşor de gătit

Gulaşul este un preparat uşor de gătit, binecunoscut atât de bucătarii experimentați, cât și de cei amatori.

Borș de pește – adevărata ciorbă din pește

Poveştile despre borşul de peşte din Deltă circulă ca legendele despre gulaşul unguresc.

Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit

Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.

Saramură de crap – cel mai renumit preparat  pescăresc

Născută pe malul Dunării, pe vremea haiducilor Calafatului, saramura de peşte, de carne coaptă pe sare are o savoare şi o frăgezime specială.

Păstrăv tăvălit prin fulgi de porumb – păstrăvul ciufulit este extrem de gustos

Pescarii de munte ziceau că e bine să prinzi patruzeci de peşti pentru cei patruzeci de sfinţi, pentru a avea peste an noroc la peşte.

Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească

Alături de împrumutatele “chiuşchi” de la vecinii bulgari şi de verdeaţa dintre stufuri, saramura de păstrăv este o mâncare românească plină de arome şi culoare, ce îmbracă de minune haina iernii.

Somon cu legume la grătar – un pește ceva mai sofisticat

Aşa e vara oltenească: se iau de toate din grădină, dovlecei, ardei care mai de care coloraţi, se pun pe grătar şi gata masa.

Somn prăjit cu dovlecei umpluți cu zacuscă – bunătățile toamnei în farfuria dumneavoastră

Pescarii Deltei, nemulţumiţi cu denumirile peştilor după soi, i-au botezat şi după mărime. Somnul fiind pe rând moacă, somotei, iaprac, iarma este cu cât mai grăsuţ, cu atât mai gustos.

Şalău cu sos de ardei copți – transformați carnea gustoasă a șalăului într-un festin al papilelor gu

Ardeii copţi, copiii celei mai fine şi nobile salate româneşti, au generozitatea de a putea fi mâncaţi şi pe loc, şi la iarnă, la orice fel de mâncare.

Pagina 1 din 2.
1 2 »

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Pastă de păstrăv – o delicioasă cremă din carne de păstrăv
Pastă de păstrăv – o delicioasă cremă din carne de păstrăv
Ce zice un gurmand desăvârşit? Că peștele e mai bun decât o mie de porci. Unul dintre cei mai savuroşi și gustoşi peşti, singurul peşte de munte, care culmea, e al dracului de greu de prins, păstrăvul, este vedeta acestui preparat.
Novac marinat în ulei picant – savoarea peștelui marinat.
Novac marinat în ulei picant – savoarea peștelui marinat.
Nu vă mai amintim de clasicele învăţături ale localnicilor de pe insula Delta sau din Ardeal, care spun că „cu cât e peştele mai mare, cu atât e mai bun” sau „nicio masă fără peşte”.
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Un preparat cu origini greceşti, salata de peşte cu măsline este o alternativă de prânz pentru orice anotimp, fie toamnă fie vară.
Şalău cu sos de ardei copți – transformați carnea gustoasă a șalăului într-un festin al papilelor gu
Şalău cu sos de ardei copți – transformați carnea gustoasă a șalăului într-un festin al papilelor gu
Ardeii copţi, copiii celei mai fine şi nobile salate româneşti, au generozitatea de a putea fi mâncaţi şi pe loc, şi la iarnă, la orice fel de mâncare.

Newsletter