Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Pastă de păstrăv – o delicioasă cremă din carne de păstrăv

Ce zice un gurmand desăvârşit? Că peștele e mai bun decât o mie de porci. Unul dintre cei mai savuroşi și gustoşi peşti, singurul peşte de munte, care culmea, e al dracului de greu de prins, păstrăvul, este vedeta acestui preparat.

Ce să-i faci, unu-i peştele în Deltă şi altu-i în apele reci de la munte. Aşa s-a dezvoltat o bucătărie cu ingrediente simple, ba chiar sărace, dar seara lângă focuri lungi nu se grăbeşte nimeni.

Şi uite aşa regăsim pasta pescărească de păstrăv, uşor de pregătit şi la îndemâna tuturor, numa’ bună de uns dimineaţa pe o felie de pâine, stropită blând cu o picătură de zeamă de lămâie.

Produse asemănătoare

Salată de icre – rețetă românească tradițională,  ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți
Salată de icre – rețetă românească tradițională, ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți
Un aperitiv foarte potrivit şi nelipsit de la mesele festive, salata de icre este un preparat tartinabil despre a cărui reţetă ideală se spune că are nevoie de foarte multe icre bătute bine și doar de puțin ulei și apă.
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Novacul este cel mai grăsan peşte din crescătorie, pentru că acolo îi este dat viteazului să crească.
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Pescarii adevărați, dacă nu erau prea obosiţi, mai făceau şi afumătură de peşte, aşa cum e tradiţia, în crengi de brad strânse direct de ei.
Scrumbie sărată – un pește de Dunăre, cu un gust aparte
Scrumbie sărată – un pește de Dunăre, cu un gust aparte
Totul începe cu un voinic și o scrumbie care trebuie curățată ca la carte. O dată curățată și pe dinăuntru și pe dinafară, scrumbia se sărează și se pune la butoi.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Păstrăv tăvălit prin fulgi de porumb – păstrăvul ciufulit este extrem de gustos
Păstrăv tăvălit prin fulgi de porumb – păstrăvul ciufulit este extrem de gustos
Pescarii de munte ziceau că e bine să prinzi patruzeci de peşti pentru cei patruzeci de sfinţi, pentru a avea peste an noroc la peşte.
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Un produs din peşte proaspăt, gustos, cremos și răcoritor.
Pastramă din pește – carnea afumată de pește a fost complimentată cu diverse condimente
Pastramă din pește – carnea afumată de pește a fost complimentată cu diverse condimente
Circulă zvonuri bine ştiute de toţi pescarii că “pastrama cu mămăligă caldă ori rece umple de satisfacţiune stomacul ţeranului”.
Somn prăjit cu dovlecei umpluți cu zacuscă – bunătățile toamnei în farfuria dumneavoastră
Somn prăjit cu dovlecei umpluți cu zacuscă – bunătățile toamnei în farfuria dumneavoastră
Pescarii Deltei, nemulţumiţi cu denumirile peştilor după soi, i-au botezat şi după mărime. Somnul fiind pe rând moacă, somotei, iaprac, iarma este cu cât mai grăsuţ, cu atât mai gustos.

Newsletter