Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.
Pagina 3 din 3.
« 1 2 3
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos

Un produs din peşte proaspăt, gustos, cremos și răcoritor.

Vinegretă din păstrăv

Produs pe bază de păstrăv, 100% natural

Pagina 3 din 3.
« 1 2 3

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Novac afumat – savoarea peștelui afumat
Novac afumat – savoarea peștelui afumat
Aşa cum confirmam mai sus, apetisantul novac, ce ajunge câteodată la 100 bine-meritate kilograme, este un deliciu pe placul bucătarilor norocoşi cărora le pică în mână.
Ruladă din pește – ce te faci când îți este dor de pește?
Ruladă din pește – ce te faci când îți este dor de pește?
Lucrare demnă de Delta Dunării, rulada de peşte cere un pic de muncă, răsplătită însă enorm la sfârşit. Pentru curioşii care se miră încă ce bucătărie spectaculoaşă şi variată are Delta, ei, ţineţi-vă bine, căci vine un preparat ce va da pe spate câţiva musafiri la ospăţurile din familie.
Pastă de păstrăv – o delicioasă cremă din carne de păstrăv
Pastă de păstrăv – o delicioasă cremă din carne de păstrăv
Ce zice un gurmand desăvârşit? Că peștele e mai bun decât o mie de porci. Unul dintre cei mai savuroşi și gustoşi peşti, singurul peşte de munte, care culmea, e al dracului de greu de prins, păstrăvul, este vedeta acestui preparat.
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Aromata zacuscă de peşte cu ciuperci merge făcută cu orice ciupearcă cu pălărie mare, urechiuși, pâinițe, hribi, merg și cele de pădure, ghebe, râșcovi, zgârciogi, hulubițe, vinețici, gălbiori, crăițe, sau mânătărci.

Newsletter