Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Momentan la aceasta sectiune se lucreaza.

Va rugam sa ne contactati.

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Un preparat cu origini greceşti, salata de peşte cu măsline este o alternativă de prânz pentru orice anotimp, fie toamnă fie vară.
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Macrou afumat – deosebit de gustos în diverse tipuri de salat
Pescarii adevărați, dacă nu erau prea obosiţi, mai făceau şi afumătură de peşte, aşa cum e tradiţia, în crengi de brad strânse direct de ei.
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Aromata zacuscă de peşte cu ciuperci merge făcută cu orice ciupearcă cu pălărie mare, urechiuși, pâinițe, hribi, merg și cele de pădure, ghebe, râșcovi, zgârciogi, hulubițe, vinețici, gălbiori, crăițe, sau mânătărci.
Păstrăv afumat – carnea albă și slabă a peștelui de munte, gustul care nu se uită
Păstrăv afumat – carnea albă și slabă a peștelui de munte, gustul care nu se uită
Locuitorii munţilor au conservat dintotdeauna carnea prin sărare sau afumare, îndeosebi carnea de peşte, care era un deliciu nu foarte des întâlnit pe mesele sătenilor de la munte, pline cu brânzeturi şi carne de oaie, spre deosebire de dunărenii pescari, atât de obişnuiţi cu gustul aromat al peştelui.

Newsletter