Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Evenimente

TARGUL INTERNATIONAL CARNEXPO 2013

23 – 26.10.2013 – Centrul Expozițional Exporom, București


INDAGRA FOOD 2013

30.10 – 03.11.2013 – Romexpo, București


EXPO AVENTURI LA PESCUIT ŞI VÂNĂTOARE

13 – 16.03.2014 – Piața Constituției, București


FESTIVALUL PESCĂRESC DE BUNA VESTIRE

21 - 25.03.2014 – Parcul Național, București


OKTOBERFEST BRAȘOV

04 - 14.09.2014 – Arena Sportivă Ion Țiriac, Brașov


OKTOBERFEST TIMIȘOARA

16 - 19.10.2014 – Iulius Mall, Timișoara


INDAGRA FOOD 2014

29.10 – 02.11.2014 – Romexpo, București


Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Novac marinat în ulei picant – savoarea peștelui marinat.
Novac marinat în ulei picant – savoarea peștelui marinat.
Nu vă mai amintim de clasicele învăţături ale localnicilor de pe insula Delta sau din Ardeal, care spun că „cu cât e peştele mai mare, cu atât e mai bun” sau „nicio masă fără peşte”.
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
Chifteluțe de pește în sos tomat – delicatese pescărești gustoase atât calde, cât și reci
O delicatesă bine cunoscută de gurmanzi, atât pe Dunăre, cât şi în Deltă, chifteluţele de peşte se fac din fileuri de peşte, cele mai bune fiind cele din carnea albă fără multa grasime.
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Zacuscă de pește cu ciuperci – o rețetă tomnatică, dar cu pește gustos
Aromata zacuscă de peşte cu ciuperci merge făcută cu orice ciupearcă cu pălărie mare, urechiuși, pâinițe, hribi, merg și cele de pădure, ghebe, râșcovi, zgârciogi, hulubițe, vinețici, gălbiori, crăițe, sau mânătărci.
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Saramură de păstrăv – pentru o adevărată masă pecărească
Alături de împrumutatele “chiuşchi” de la vecinii bulgari şi de verdeaţa dintre stufuri, saramura de păstrăv este o mâncare românească plină de arome şi culoare, ce îmbracă de minune haina iernii.

Newsletter