Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Contact

Proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Telefon: 0268 481 581

Fax: 0268 481 682

Ruxandra Coc - Responsabil proiect de promovare şi relansare a consumului de peşte în România

Formular Contact






Refresh


Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Şalău cu sos de ardei copți – transformați carnea gustoasă a șalăului într-un festin al papilelor gu
Şalău cu sos de ardei copți – transformați carnea gustoasă a șalăului într-un festin al papilelor gu
Ardeii copţi, copiii celei mai fine şi nobile salate româneşti, au generozitatea de a putea fi mâncaţi şi pe loc, şi la iarnă, la orice fel de mâncare.
Saramură de crap – cel mai renumit preparat  pescăresc
Saramură de crap – cel mai renumit preparat pescăresc
Născută pe malul Dunării, pe vremea haiducilor Calafatului, saramura de peşte, de carne coaptă pe sare are o savoare şi o frăgezime specială.
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Salată de pește cu măsline – un altfel de produs pescăresc, dar cu origini grecești
Un preparat cu origini greceşti, salata de peşte cu măsline este o alternativă de prânz pentru orice anotimp, fie toamnă fie vară.
Novac afumat – savoarea peștelui afumat
Novac afumat – savoarea peștelui afumat
Aşa cum confirmam mai sus, apetisantul novac, ce ajunge câteodată la 100 bine-meritate kilograme, este un deliciu pe placul bucătarilor norocoşi cărora le pică în mână.

Newsletter