Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.

Contact

Proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Telefon: 0268 481 581

Fax: 0268 481 682

Ruxandra Coc - Responsabil proiect de promovare şi relansare a consumului de peşte în România

Formular Contact






Refresh


Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Crap în trei culori – un preparat ceva mai deosebit
Peşte foarte gustos, crapul este denumit de pescarii Dunării “o enigmă pe înțelesul tuturor” și se găsește în aproape toate apele din România, mai puțin în apele curgătoare de munte.
Păstrăv tăvălit prin fulgi de porumb – păstrăvul ciufulit este extrem de gustos
Păstrăv tăvălit prin fulgi de porumb – păstrăvul ciufulit este extrem de gustos
Pescarii de munte ziceau că e bine să prinzi patruzeci de peşti pentru cei patruzeci de sfinţi, pentru a avea peste an noroc la peşte.
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Soră fidelă cu zacusca de peşte, pasta pescărească se mănâncă des în Deltă, vara şi iarna, ziua şi noaptea, cu nevastă sau fără.
Salată de pește cu crudități – un produs răcoritor, care merge foarte bine și vara
Salată de pește cu crudități – un produs răcoritor, care merge foarte bine și vara
Ce gust de vară şi de casă ţărănească, cu grădină şi căpiţe de fân aduc aceste „salăţuri” cu crudiţăţi scoase tocmai din ţărâna gardului sau culese de pe butuci ondulaţi!

Newsletter