Peştele mâncat mai des, te conduce la succes.
Somon cu legume la gratar
Aşa e vara oltenească: se iau de toate din grădină, dovlecei, ardei care mai de care coloraţi, se pun pe grătar şi gata masa. A nu se uita două medalioane mândre de somon, cu iz de Dunăre pescărească. Legumele să fie ca nişte mândre timide, dovleceii gingaşi şi cuminţi iar ardeii coloraţi şi cu obraji roşii ruşinoşi. Fiind o reţetă pentru mofturoşii cu pretenţii occidentale, sperăm că îi mulţumim dacă îi împăcăm la final cu o bere blondă răcită în fântână.
Ingrediente:
2 medalioane somon, 2 dovlăcei mici, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, salată verde, ceapă, 8-10 ciupercuțe, ulei de măsline, lămâie, sare, piper.
Reteta:
Se spală somonul, se condimentează cu sare şi piper şi se aşează într-o tigaie stropită cu ulei de măsline. După 8-10 minute se întoarce somonul şi se pregătesc legumele. Se taie fâşii ardeii şi dovleceii curăţaţi, ceapa, se pregătesc și ciupercuțele, se condimentează, după care se aşează pe grătarul încins. Când sunt gata, somonul se aşează pe un pat de salată verde alături de legumele la grătar, se stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se serveşte cât preparatele sunt calde. Poftă bună!
Citeste mai mult

Proiectul de promovare şi relansare a consumului de peşte în România, este un proiect finanţat prin POP 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Doripesco în perioada 2013 – 2015.

Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte. Oamenii pot conştientiza valoarea adăugată pe care consumul de pește o aduce organismului, doar prin scoaterea în evidenţă a proprietăţilor nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine.

În acelaşi timp, trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea consumului de peşte în România, faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană (consumul anual de peşte în România este de 10 ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene, în condiţiile în care se cifrează la numai 4,5 kilograme/ locuitor. Cei mai mari consumatori de peşte şi produse din peşte sunt Portugalia şi Spania, care consumă 48, respectiv 45 de kilograme pe locuitor pe an.)

Vă recomandăm:
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Pastă pescărească – încântarea papilelor gustative
Soră fidelă cu zacusca de peşte, pasta pescărească se mănâncă des în Deltă, vara şi iarna, ziua şi noaptea, cu nevastă sau fără.
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Cremă din pește cu castraveți - un aperitiv rapid și sănătos
Un produs din peşte proaspăt, gustos, cremos și răcoritor.
Păstrăv afumat – carnea albă și slabă a peștelui de munte, gustul care nu se uită
Păstrăv afumat – carnea albă și slabă a peștelui de munte, gustul care nu se uită
Locuitorii munţilor au conservat dintotdeauna carnea prin sărare sau afumare, îndeosebi carnea de peşte, care era un deliciu nu foarte des întâlnit pe mesele sătenilor de la munte, pline cu brânzeturi şi carne de oaie, spre deosebire de dunărenii pescari, atât de obişnuiţi cu gustul aromat al peştelui.
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Batog de novac – un produs deosebit, ideal pentru mesele festive
Novacul este cel mai grăsan peşte din crescătorie, pentru că acolo îi este dat viteazului să crească.

Newsletter